انواع دوربین مداربسته از نظر شکل ظاهری
انواع دوربین مداربسته از نظر شکل ظاهری در بازار موجود است که متناسب با مکان آن مورد استفاده قرار میگیرد. دوربین های مدار بسته امروزه به عنوان مهم ترین وسیله جهت حفظ امنیت مکان ها محسوب میشود به طوری که میتوانند انواع صحنه های جرم را ثبت کنند. دوربین ها به طور کلی دارای انواع مختلفی هستند که شکل ظاهری انها از هم متفاوت است. با ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا انواع دوربین های مدار بسته را از نظر شکل ظاهری برای شما علاقه مندان معرفی کنیم.
دوربین مداربسته چیست؟
دوربین های مدار بسته (مدار بسته تلویزیونی) نوعی فناوری نظارتی هستند که برای نظارت و ضبط فیلم های ویدئویی در یک منطقه یا مکان خاص استفاده می شود. این دوربین ها در جامعه مدرن همه جا حاضر شده اند و برای اهداف مختلفی از پیشگیری و کشف جرم گرفته تا مدیریت ترافیک و ایمنی استفاده می شوند. دوربین های مداربسته را می توان در مکان های مختلفی از جمله بانک ها، فرودگاه ها، مراکز خرید، مدارس، ساختمان های دولتی، سیستم های حمل و نقل عمومی و حتی خانه های شخصی رویت کرد. دوربین های مدار بسته از نظر شکل ظاهری با هم متفاوت هستند که از آنها برای نظارت بر فعالیت ها و ضبط فیلم های ویدئویی استفاده می شود که می تواند به عنوان مدرک در رسیدگی های قانونی یا تحقیقات مورد استفاده قرار گیرد. اجزای اصلی یک سیستم دوربین مدار بسته شامل دوربین ها، دستگاه ضبط و مانیتور یا نمایشگر می باشد. دوربینها فیلمبرداری میکنند که سپس به یک دستگاه ضبط مانند ضبطکننده ویدیوی دیجیتال یا ضبطکننده ویدیوی شبکه منتقل میشود. سپس فیلم ضبط شده را می توان روی یک مانیتور یا نمایشگر مشاهده کرد.
انواع دوربین های مدار بسته
دوربینهای مداربسته از نظر شکل ظاهری در اندازههای مختلفی تولید میشوند، از دوربینهای کوچک که برای استفاده در محیط داخلی طراحی شدهاند تا دوربینهای بزرگتر و واضحتر که در فضای باز میتوان از انها استفاده کرد. این دوربین ها را می توان بر روی دیوارها، سقف ها یا میله ها نصب کرد و برخی از آنها را می توان از راه دور کنترل کرد تا حرکت کند، کج شود و بزرگنمایی کند تا منطقه وسیع تری را به تصویر بکشد.
انواع مختلفی از دوربین های مدار بسته وجود دارد که شامل دوربین های آنالوگ، دوربین های IP و دوربین های بی سیم می شود. دوربین های آنالوگ قدیمی ترین و ابتدایی ترین نوع دوربین مداربسته هستند. آنها از کابل های کواکسیال برای انتقال فیلم به دستگاه ضبط استفاده می کنند. از سوی دیگر، دوربینهای IP از فناوری دیجیتال برای انتقال فیلمهای ویدئویی از طریق یک شبکه، مانند اینترنت یا LAN (شبکه محلی) استفاده میکنند. دوربین های بی سیم همانطور که از نامشان پیداست از فناوری بی سیم برای انتقال فیلم های ویدئویی به یک دستگاه ضبط استفاده می کنند.
دوربین های مدار بسته همچنین می توانند به طیف وسیعی از ویژگی های پیشرفته مانند دید در شب، تشخیص حرکت، تشخیص چهره و تصویربرداری حرارتی مجهز شوند. دوربین های دید در شب از فناوری مادون قرمز برای ضبط فیلم های واضح در شرایط کم نور استفاده می کنند، در حالی که دوربین های تشخیص حرکت می توانند حرکت را تشخیص دهند و زنگ هشدار یا ضبط را ایجاد کنند. دوربینهای تشخیص چهره از نرمافزاری برای تجزیه و تحلیل فیلمهای ویدئویی و شناسایی افراد بر اساس ویژگیهای چهرهشان استفاده میکنند، در حالی که دوربینهای تصویربرداری حرارتی از حسگرهای حرارتی برای تشخیص امضای گرما و ضبط فیلم در تاریکی مطلق استفاده میکنند.
انواع دوربین های مدار بسته از نظر شکل ظاهری
دوربین ها انواع مختلفی دارند که از نظر شکل ظاهری هم باهم متفاوت هستند. دوربین ها با شکل ظاهری متفاوت برای مکان های مختلف با کارایی متفاوت طراحی و ساخته میشوند که در ادامه به معرفی تک تک انها میپردازیم.
دوربین هایDome
دوربین های Dome به دلیل طراحی دقیق و تطبیق پذیری یکی از محبوب ترین انواع دوربین های مداربسته هستند. همانطور که از نام آن پیداست، این دوربین ها در یک محفظه گنبدی شکل قرار گرفته اند که معمولاً از پلاستیک یا فلز ساخته شده است. دوربین های Dome را می توان بر روی دیوارها یا سقف ها نصب کرد و برای استفاده در داخل خانه ایده آل هستند. دوربینهای Dome را میتوان بر اساس شکل آنها به دو زیر گروه طبقهبندی کرد. یکی دوربین گنبدی استاندارد که شکل گرد یا نیمه گرد دارد و دیگری دوربین گنبدی ضد خرابکاری است که ناهموارتر و مستحکم تر است و در برابر خرابکاری و دستکاری مقاوم است.
دوربین هایPTZ
دوربینهای PTZ (Pan-Tilt-Zoom) یک نوع همه کاره از دوربینهای مداربسته هستند که میتوان آنها را از راه دور برای حرکت، شیب و زوم کنترل کرد تا منطقه وسیعتری را ثبت کند. این دوربین ها معمولاً برای نظارت در فضای باز استفاده می شوند و اغلب بر روی تیرها یا سایر سازه های بلند نصب می شوند.
دوربین های مخفی
دوربینهای مخفی، که به عنوان دوربینهای جاسوسی نیز شناخته میشوند، به گونهای طراحی شدهاند که محتاطانه و بدون مزاحمت باشند، و برای نظارت مخفی ایدهآل هستند. این دوربین ها را می توان در اشیاء روزمره مانند خودکار، ساعت و آشکارسازهای دود پنهان کرد و تشخیص آنها را دشوار می کند.
دوربین مدار بسته IR
دوربینهای مداربسته دید در شب IR معمولاً برای اهداف نظارتی و امنیتی در مناطقی که نور محیطی کم یا بدون نور است، مانند مناطق بیرونی در شب یا مناطق داخلی بدون پنجره استفاده میشوند. آنها در انواع مختلفی از جمله دوربین های گلوله ای، دوربین های گنبدی و دوربین های PTZ (Pan-Tilt-Zoom) موجود هستند و می توانند برای ذخیره سازی و مشاهده از راه دور به ضبط کننده ویدئوی دیجیتال یا ضبط کننده ویدئوی شبکه متصل شوند.
جمع بندی
دوربین های مداربسته به عنوان تامین امنیت مراکز شخصی و دولتی مورد استفاده قرار میگیرند و باعث کاهش سرقت در مکان های مجهز به دوربین مدار بسته میشود. دوربین های مداربسته از نظر شکل ظاهری باهم متفاوت هستند که در این مقاله سعی کردیم انواع انها را برای شما علاقه مندان شرح دهیم تا متناسب با نیازتان از این دوربین ها استفاده کنید.