دوربین مداربسته

دوربین مداربسته حرارتی چیست؟ 3 کاربرد شگفت انگیز آن!!!

دوربین مدار بسته حرارتی چیست؟ ۳ کاربرد شگفت انگیز آن

دوربین مداربسته حرارتی به دوربینی گفته می‌شود که احتیاجی به منبع نور ندارد و مناسب محیط‌هایی است که دارای تاریکی شدید یا شرایط سخت بوده و می‌تواند برد طولانی را تشخیص دهد و دما را اندازه‌گیری کند. به این ترتیب می‌تواند همراه دوربین‌های مرئی به نظارت محیط مورد نظر بپردازد. این دوربین‌ها که بیشتر برای نظارت تصویری و اطفا حریق کاربرد دارند با استفاده از اشعه مادون قرمز، تصاویری را نمایش می‌دهند که اپراتور می‌تواند مناطق گرما را به وسیله دود، تاریکی و موانع قابل نفوذ گرما مشاهده کند. ما در این مطلب تصمیم داریم در مورد دوربین مداربسته حرارتی، انواع و کاربردهای آن خدمت شما مواردی را ارائه کنیم. اگر شما هم به موضوع امروز علاقمندید توصیه می‌کنیم مطلب امروز را از دست ندهید و تا انتها با ما همراه باشید.

انواع دوربین مداربسته حرارتی

دوربین‌های مداربسته حرارتی انواع مختلفی دارند. این دوربین‌ها در جاهایی خاصی کاربرد دارند که عبارتند از:

دوربین حرارتی آتش‌ یاب

این دوربین‌ها مکان آتش‌سوزی در طبیعت را پیدا می‌کنند. شما می‌توانید با کمک این دوربین‌ها افرادی که در دود و غبار دیده نمی‌شوند را پیدا کنید و آنها را نجات دهید.

دوربین حرارتی در پهپادها

این دوربین‌ها در تیم‌های امداد و نجات و پهپادهای پلیس کاربرد دارند و می‌توانند در زمانی که اتفاقی پیش بیاید احتمال وجود خطر را تشخیص دهند یا افراد زنده در یک حادثه را پیدا کنند.

دوربین حرارتی در حیات وحش

در زیستگاه‌های طبیعی همچون مناطق حفاظت‌شده یا جنگل‌ها و… با این دوربین می‌توان از حیواناتی که در حال حرکت هستند عکس گرفت یا از آنها فیلم‌برداری کرد. با استفاده از این دوربین‌ها از شکار غیرقانونی شکارچیان هم جلوگیری می‌شود.

دوربین حرارتی در شناورها و زیردریایی‌ ها

همه کشتی‌ها از کشتی مسافربری و باربری گرفته تا کشتی نظامی مجهز به این دوربین‌ها هستند و در صورتی که کشتی‌ها با موانع زیستی همچون نهنگ، کوسه و… روبرو شوند و موانع را سریع تشخیص می‌دهند.

دوربین حرارتی موبایل

در گوشی‌های هوشمند امروزی، دوربین‌های حرارتی وجود دارند. با استفاده از این دوربین‌ها روی گوشی‌ها، تمام موارد نظارتی بالا رعایت می‌شود و در هنگام سرقت سارقان یا گم شدن و… کمک شایانی به شما می‌کند.

دوربین حرارتی امنیتی

مناطقی هستند که نور و روشنایی کمی دارند و به همین علت سارقان به راحتی از فرصت استفاده می‌کنند و دست به سرقت می‌زنند. برای جلوگیری از سرقت در این مناطق، استفاده از دوربین حرارتی می‌تواند مشکل را حل کند.

کاربردهای دوربین مدار بسته حرارتی

از دوربین‌های مداربسته حرارتی در بخش‌های مختلف صنعتی، بیمارستان‌ها، تاسیسات، پالایشگاه، پست، مزارع خورشیدی و… مورد استفاده قرار می‌گیرد و علاوه بر بالا بردن دفاع امنیتی به پیش‌بینی، تعمیر و نگه‌داری و تحلیل حیاتی تجاری می‌پردازد و بر سیستم HVAC و تجهیزات و خطوط برق و ماشین‌آلات و… نظارت می‌کند. کاربردهای این دوربین به حفاظت محیطی، حفاظت از تاسیسات الکتریکی، پمپ بنزین و… مربوط می‌شود؛ همچنین قابلیت تشخیص دادن دمای بیش از حد در زیرساخت‌های حیاتی، پیش‌گیری از وقوع آتش‌سوزی و … را دارد. از کاربردهای دیگر دوربین حرارتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد که عبارتند از:

در ساختمان

دوربین ترموگرافی برای کنترل کردن ساختمان‌ها و یافتن سوراخ در دیوار ساختمان و پیدا کردن لوله بخاری در دیوار کاربرد دارد؛ همچنین وظیفه تشخیص نشتی در دیوار و زیرزمین، کنترل کردن خسارات حرارتی در ساختمان‌ها و … را برعهده دارد.

در کارخانه و صنایع

دوربین حرارتی کارخانجات برای کنترل کردن گرفتگی لوله‌های هیدرولیک و پنیوماتیک و بخار کارایی دارد. برای کنترل کردن ناخالصی‌ها و برای بررسی دمای ماشین‌آلات، یاتاقان‌ها و کوپلینگ‌ها هم از این دوربین‌ها استفاده می‌کنند. از کاربردهای دیگر آنها می‌توان به چک و بررسی کردن ماشین فرز و سی ان سی اشاره کرد. برای بررسی وضعیت شیرها، تله‌های بخار، عایق و یافتن ساییدگی و مشکلات لوله‌ها می‌توان از این دوربین‌ها کمک گرفت.

در صنعت خودرو سازی

از دوربین حرارتی در صنعت خودروسازی بهره می‌گیرند به این ترتیب که از آنها برای بررسی بازدهی تایر و کنترل کردن دمای قطعات داخلی خودرو استفاده می‌کنند؛ همچنین برای بررسی سیستم‌های خنک‌کاری آبی ، چک و کنترل کردن رادیاتورها و کندانسور هوا از این دوربین‌ها کمک می‌گیرند.

فرودگاه

دوربین‌های مزبور برای بررسی محوطه فرودگاه در شب و نگهبانی و دیده‌بانی در فضای عمومی و سالن انتظار هم کاربرد دارند. در فرودگاه‌ها از آن قبل از اینکه مسافران سوار هواپیما شوند برای کنترل کردن درجه حرارت بدن آنها استفاده می‌کنند و از ورود افرادی که به علت آنفلوانزا یا کرونا و … دچار تب هستند جلوگیری می‌کنند. از موارد دیگر استفاده از این دوربین‌ها برای کنترل تایر و بدنه هواپیما قبل از شروع پرواز است.

مزایای استفاده از دوربین‌های حرارتی

در حقیقت، دوربین‌های حرارتی نقش حفاظتی و امنیتی را ایفا می‌کنند و در راه‌اندازی پروژه‌های زیادی کارایی دارند. از مزایای استفاده از این دوربین‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد که به قرار زیر هستند:

ثبت تصاویر و تشخیص خطر در نور کم

از دوربین‌های مداربسته معمولی می‌توان در روز و با نور معمولی استفاده کرد اما این دوربین‌ها، شب‌ها عملکرد خوبی ندارند به همین دلیل توصیه می‌شود در کنار دوربین مداربسته معمولی از این دوربین‌ حرارتی هم استفاده کنید. با استفاده از تجهیزات دوربین‌ حرارتی که انرژی گرمایی را تبدیل به تصویر قابل تشخیص می‌کند می‌توان به سیستم‌های امنیتی کمک زیادی کرد.

عدم تاثیر شرایط آب و هوایی در کیفیت تصویر دوربین

این دوربین‌ها در شرایط آب‌‌و‌هوایی مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند و در برف، باران، باد و طوفان قادر به تشخیص و شناسایی هستند.

کنترل دما از راه دور

علاوه بر نظارت تصویری، این دوربین‌ها برای کنترل دما از راه دور کاربرد دارند. با استفاده از آن می‌توان قبل از اینکه دستگاه با مشکل جدی برخورد کند، دستگاه را مورد بررسی قرار داد.

حفظ حریم خصوصی

این دوربین‌ها تصاویر افراد و جزئیات چهره و ویژگی‌های ظاهری افراد را ثبت و ضبط نمی‌کنند و حریم خصوصی افراد حفظ می‌شود.

 صرفه جویی در زمان و هزینه

در گاهی مواقع دوربین‌های حرارتی می‌توانند بیشتر از دوربین‌های مداربسته معمولی، قدرت تشخیص داشته باشند و با وضوح بالای تصاویر و تشخیص حرکت می‌توانند از هشدارهای اشتباه جلوگیری کنند و به این ترتیب با صرفه‌جویی در زمان، فرایند کاری را زودتر انجام دهند.

سخن پایانی

دوربین‌های مداربسته حرارتی امروزه در کنار دوربین‌های مداربسته معمولی نقش مهمی در نظارت و ایجاد امنیت دارند. این دوربین‌ها مزایای زیادی دارند و دارای کاربردهای گوناگونی هستند. اگر شما هم تمایل دارید این دوربین‌ را برای پروژه‌های مختلف استفاده کنید می‌توانید با مراجعه به سایت ما اقدام به خرید این دوربین کنید. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و استعلام قیمت این دوربین با ما تماس بگیرید یا به وب‌سایت ما سر بزنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *