خانه هوشمند

چگونه خانه هوشمند بسازیم ( ۷ مرحله ساده و کم هزینه)

چگونه خانه هوشمند بسازیم ( ۷ مرحله ساده و کم هزینه)

سوال مهمی که در دنیای حال حاضر مطرح می‌شود و برای بسیاری بدون پاسخ مشخص است: چگونه خانه هوشمند بسازیم؟ در پاسخ به این سوال می‌توان به روش‌های زیادی اشاره کرد.

اگر به دنبال ساخت خانه هوشمند خود هستید و احساس می‌کنید از گزینه‌های موجود دچار سردرگمی شده‌اید، در جای مناسبی هستید. در این مجموعه مقالات خانه هوشمند کارن، تمام جنبه‌های اتوماسیون خانگی و نحوه ساختن آن از پایه را توضیح خواهیم داد. شما احتمالاً پیش‌ازاین تمام ویدئوهای یوتیوب به نام‌های «خانه هوشمند» و «خانه هوشمند در ایران» را تماشا کرده‌اید، اما هیچ‌کس وقت نمی‌گذارد تا توضیح دهد که هنگام ساخت خانه هوشمند خود باید به چه مؤلفه‌ها و ملاحظاتی فکر کنید.

خانه‌های هوشمند خانه‌هایی هستند که توسط گوشی‌های هوشمند و دستیارهای صوتی کنترل می‌شوند و توسط رویدادها و حسگرها فعال می‌شوند. برای ساخت یک‌خانه هوشمند به یک اتصال اینترنتی اولیه و پوشش وای‌فای خوب در خانه خود نیاز دارید. فروشندگان مختلفی از ابزارهای کاربردی سفارشی گرفته تا محصولات بازار انبوه مانند Google home، Amazon Alexa، Samsung Smarthings و Apple Home Kit در بازار موجود هستند. اما باید دید که کدام یک انتخاب بهتری به‌حساب می‌آیند.

در ادامه پاسخ به سوال این که چگونه خانه هوشمند بسازیم در هفت مرحله، این روند را توضیح می‌دهیم.

نحوه اتصال و ارتباط دستگاه‌های خانه هوشمند

دستگاه‌ها با استفاده از چهار روش اصلی ارتباط برقرار می‌کنند:

  1. دستگاه‌ها از طریق برنامه‌های موجود در تلفن، تبلت، ساعت هوشمند و … ارتباط برقرار می‌کنند.
  2. دستگاه‌ها از طریق دستیارهای هوشمندی مانند Google Assistant، Siri by Apple یا Alexa از Amazon ارتباط برقرار می‌کنند. می‌توانید از دستورات صوتی برای کنترل دستگاه‌های خود استفاده کنید.
  3. از طریق اتوماسیون، این برنامه‌ها و دستگاه‌ها را قادر می‌سازد تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و کنترل کاملی داشته باشند بدون اینکه نیازی باشد سیستمی به‌عنوان واسطه عمل کند.
  4. از طریق کنترل محلی، این جایی است که دستگاه‌های شما برای کارکردن نیازی به اتصال به اینترنت ندارند. البته چنین تجهیزاتی در حال حاضر در دنیای خانه‌های هوشمند کم‌تر مورداستفاده قرار می‌گیرند.

این مقاله نیز میتوانید برای شما کاربردی باشد :

چگونه خانه هوشمند بسازیم؟ (بررسی مراحل)

درصورتی‌که مایل به ساخت خانه هوشمند هستید و در پاسخ به سوال چگونه خانه هوشمند بسازیم دچار تردید شده‌اید، ما در ادامه 7 مورد از اقلامی که می‌توانند این کار را برای شما آسان‌تر کنند به‌عنوان لیست انتخابی و خرید پیشنهاد می‌کنیم؛ در خرید هرکدام از این اقلام لطفاً به برند سازنده و امکانات و قابلیت‌های اتصال و گسترش توجه داشته باشید.

درصورتی‌که هنوز در این مورد تصمیم نگرفته‌اید، می‌توانید با تیم پشتیبانی مجموعه خانه هوشمند کارن در این مورد ارتباط برقرار نموده و توضیحات لازم در مورد نحوه استفاده از سیستم‌ها، خرید انواع تجهیزات خانه هوشمند و… را بررسی کنید.

1. اکوسیستم خانه هوشمند خود را انتخاب کنید

احتمالاً نام الکسای آمازون، هوم گوگل، نست و دستیار و SmartThings سامسونگ را شنیده‌اید. این اکوسیستم‌ها به‌عنوان مغزی عمل می‌کنند که همه محصولات شما را به هم متصل می‌کند و اتوماسیون ایجاد می‌کند. گزینه‌های زیادی وجود دارد، از پلتفرم‌های پیشرفته‌ای که خودتان آن را انجام دهید که برای انواع سر هم‌آوری مناسب هستند تا سیستم‌های نصب شده حرفه‌ای که معمولاً در خانه‌های لوکس یافت می‌شوند.

اکثر مردم تصمیم می‌گیرند خودشان با استفاده از یک سیستم از قبل راه‌اندازی شده مانند Alexa، Assistant یا HomeKit اپل، یک سیستم بسازند. خبر خوب این است که بدون توجه به پلتفرمی که انتخاب می‌کنید، همه آنها عالی هستند.

کلید یک اکوسیستم همگام‌سازی شده این است که مطمئن شوید محصولاتی را انتخاب می‌کنید که به‌خوبی با برندهای دیگر کار می‌کنند. برخی از محصولات، مانند سوئیچ‌های دیمر تویا و برندهای مشابه در همه پلتفرم‌ها به‌خوبی کار می‌کنند. بااین‌حال، سایر دسته‌های محصولات به‌ویژه دوربین‌های امنیتی و زنگ درها به‌درستی ادغام نمی‌شوند یا در صورت استفاده در پلتفرم‌ها فاقد ویژگی‌ها هستند.

2. یک شبکه خانگی قوی انتخاب کنید

وقتی برای اولین‌بار وارد دنیای فناوری خانه هوشمند شدید، عمدتاً دستگاه‌هایی را خریداری می‌کنید که مستقیماً به شبکه وای‌فای متصل می‌شدند، مشکلی که وجود دارد این است که روتر شما به همه آن‌ها متصل نمی‌شود. یا پس از مدتی ضعیف می‌شود. به طور معمول مشکلاتی مانند قطع‌شدن سوئیچ‌های اتصال، آی پی روتر و… از شبکه به وجود می‌آید. در نهایت برای ارتقاء روتر پول بیشتری خرج کنید. همین‌طور در ادامه پاسخ به سوال چگونه خانه هوشمند بسازیم، می‌توانید به سراغ هاب‌ها بروید.

اگر به‌تازگی در خانه خود حضور پیدا کرده و وارد دنیای خانه هوشمند شده‌اید یا قصد دارید تعدادی دستگاه اضافه کنید، مهم است که با یک شبکه قوی اینترن و وای‌فای شروع کنید. اگر هنوز از روتر ارائه شده توسط ارائه‌دهنده خدمات اینترنت خود استفاده می‌کنید، آن را جایگزین کنید. توصیه می‌کنیم از یک‌روتر سیستم مش مانند Eero یا Google Wi-Fi استفاده کنید. این دستگاه‌ها گزینه‌ای قابل‌اعتماد و پایه هستند.

یک شبکه خانگی برای اتصال همه دستگاه‌های داخل خانه شما به اینترنت با یک اتصال پهن باند استفاده می‌شود.

برای اتصال لپ‌تاپ خود به اینترنت می‌توانید از طریق WiFi (بدون کابل) یا با کابل اترنت متصل به روتر خود وصل شوید. این اجازه می‌دهد تا داده‌ها از طریق لپ‌تاپ شما به روتر و سپس به اینترنت گسترده‌تر منتقل شوند.

3. از دستگاه‌های ارزان شروع کنید تا تحت‌فشار قرار نگیرید

ساختن یک ‌خانه هوشمند نیازی به خرابکاری و به‌هم‌ریختن سیم و کابل‌ها و جریان برق و شبکه ندارد. صاحبان خانه می‌توانند با حدود یک میلیون تومان یا حتی گاهی کم‌تر شروع به کار کنند که می‌تواند یک بلندگوی هوشمند با دستیار صوتی و سوئیچ، لامپ، ترموستات یا قفل هوشمند برای شما فراهم کند. ترموستات‌های هوشمند هزینه‌های خود را با کاهش هزینه‌های انرژی می‌پردازند، درحالی‌که قفل‌های هوشمند و زنگ‌های درها امنیت و آرامش خاطر را افزایش می‌دهند. یک‌خانه هوشمند متوسط می‌تواند حدود به‌مرور پیشرفت کند.

پس در پاسخ به این سوال باید گفت که چگونه خانه هوشمند بسازم، باید گفت که می‌توانید پله‌پله حرکت کنید. فراموش نکنید که این دستگاه‌ها باید استاندارد و ایمن باشند، چون امکان نفوذ به سیستم خانه هوشمند شما و در دست‌گرفتن قدرت کنترل تجهیزات توسط هکرها وجود دارد. کافی است که بتوانند به شبکه خانگی وای‌فای شما متصل شوند.

4. ویژگی‌های امنیتی را در اولویت بگذارید.

یکی دیگر از ارکانی که در خانه هوشمند شما بسیار اهمیت دارد، قفل درب، پنجره و سیستم‌های کنترلی است. فراموش نکنید که ایمن کردن خانه شما در کنار هوشمند کردن آن باید با توازن در جریان باشد؛ در غیر این صورت دچار مشکلات عدیده‌ای در همان ابتدا می‌شوید.

یکی از بزرگ‌ترین دلایلی که مالکان خانه‌ها، محصولات خانه‌های هوشمند می‌خرند، نظارت بر خانه‌های خود از راه دور و با استفاده از دستگاه‌هایی مانند قفل‌های هوشمند، آیفون‌های تصویری هوشمند، دوربین‌های امنیتی و سیستم‌ها است. با دستگاه‌های متصل‌به‌هم و اتصال به اینترنت، می‌توانید خانه خود را از هر کجای دنیا در گوشی هوشمند خود مشاهده و کنترل کنید.

5. روشنایی هوشمند مهم است

روشنایی، دسته‌بندی جذاب و موردعلاقه بسیاری در فناوری خانه‌های هوشمند است. تنوع گسترده بوده و سوئیچ‌های هوشمند، لامپ‌ها و نوارهای نور را می‌توان از راه دور، با صدا یا خودکار کنترل کرد. قیمت متوسط سوئیچ هوشمند حدود 50 دلار است، و لامپ‌ها از 10 تا 60 دلار متغیر هستند، بنابراین اگر بخواهید کل خانه خود را انجام دهید، می‌توانید هزینه را تا حد زیادی کاهش داده و از کلیدهای تاچ هوشمند استفاده کنید که حتی روی لامپ‌های قدیمی قابل‌استفاده هستند.

6. بلندگوهای هوشمند

می‌توانید از آنها برای کنترل نورها، بررسی آب‌وهوا، حل‌وفصل مناظرات با پرسیدن سؤال از آنها و البته گوش‌دادن به موزیک و هزاران کار دیگر در محیط خانه استفاده کنید. وقتی در دفتر کارتان هستید یا در حال تماشای تلویزیون بوده و زنگ در به صدا درآمده است، می‌توانید ببینید چه کسی پشت در است و به‌طورکلی یکی از مهم‌ترین مزیت‌های آن این است که به‌راحتی به بخش‌های مختلف خانه هوشمند شما متصل می‌شود.

پس اگر کسی از شما سوال کرد که چگونه خانه هوشمند بسازیم، می‌توانید گزینه‌های این لیست را پیشنهاد دهید. به‌طورکلی، ساخت یک‌خانه هوشمند به کمی تحقیق، کمی زمان و کمی هزینه نیاز دارد، اما ارتقاء، ایمنی و راحتی همه چیز را ارزشمند می‌کند، همان‌طور که پیش‌ازاین هم ذکر شد، خانه هوشمند شما در درجه اول، باید امکان ارتقا داشته باشد و درعین‌حال ارزان باشد.

7. الزامات اساسی برای خانه‌های هوشمند را یکبار دیگر چک کنید

  1. یک شبکه Wi-Fi ثابت در هرکجا که وسایل هوشمند خود را قرار دهید. در صورت وجود مشکل می‌توانید از روتر مش وای‌فای استفاده کنید. دقت کنید که معمولاً شبکه‌های دیتا پایداری لازم را ندارند و در نتیجه پس از مدتی از کار می‌افتند.
  2. دستگاه‌های هوشمندی که می‌خواهید به خانه‌های خود اضافه کنید، مانند ترموستات، پریز، آشکارساز دود یا لامپ‌های روشن، حتما باید استاندارد و ایمن باشد.
  3. ملزومات اولیه یک خانه هوشمند شامل یک بلندگوی هوشمند یا دستیار هوشمند مانند Apple Home Kit، Amazon Echo، Google Assistant و غیره است.
  4. باتوجه‌به علامت Matter در بسته‌بندی و تبلیغات، مطمئن شوید دستگاه‌های IoT انتخابی شما با یکدیگر سازگار هستند.
  5. تنظیم‌کردن چیزها کمی زمان و حوصله می‌خواهد، البته این کار را صرفاً یک‌بار انجام می‌دهید و پس از آن دستگاه‌های شما با هم متصل می‌شوند.

و در نهایت به‌عنوان پله آخر، لازم است یک‌بار دیگر در پاسخ به سوال: چگونه خانه هوشمند بسازیم به این مسئله اشاره کنیم که اهمیت این کار بر این است که شما با کم‌ترین هزینه بازدهی خانه خود را افزایش دهید.

چگونه خانه هوشمند بسازیم: پلتفرم‌های محبوب خانه هوشمند

ممکن است اصطلاح IoT (اینترنت اشیا) را شنیده باشید که این به توانایی دستگاه‌ها برای صحبت با یکدیگر و ارسال پیام مربوط می‌شود، برای مثال حسگر حرکتی می‌تواند به لامپ پیامی بفرستد که حرکت را حس می‌کند و سیگنال می‌دهد. لامپ برای روشن‌کردن آماده شود.

برخی از دستگاه‌های اینترنت اشیا باید با «ابر یا همان شبکه ابری کلود» به هم متصل شوند، این به این واقعیت اشاره دارد که باید با یک سرور (رایانه) که خارج از شبکه خانگی شما و در اینترنت قرار دارد ارتباط برقرار شود که کمی پیچیده و هزینه بر تر است. این می‌تواند یک آسیب‌پذیری را در راه‌اندازی شما ایجاد کند و متخصصان اتوماسیون خانگی تلاش می‌کنند همه چیز را به‌صورت لوکال نگه دارند.

جمع‌بندی نهایی چگونه خانه هوشمند بسازیم

دقت کنید که ایمنی خانه شما همواره باید در اولویت قرار بگیرد. پس اگر قصد خرید قفل خانه هوشمند را دارید در این مورد تحقیقات لازم را انجام دهید. خانه هوشمند شما چند بخش مهم و اساسی دارد. تجهیزات زیادی را می‌توانید به‌مرورزمان به آن اضافه کنید. این تجهیزات توسط برندهای کوچک و بزرگ زیادی تولید می‌شوند.

همه دستگاه‌های خانه هوشمند دارای راهنمای راه‌اندازی هستند. آنها معمولاً شما را راهنمایی می‌کنند تا برنامه همراه اختصاصی خود را به‌عنوان اولین قدم دانلود کنید. علاوه بر این، اکثر دستگاه‌ها دارای یک کد QR یا یک شماره سریال برای واردکردن هستند. این یک اقدام امنیتی است و به جلوگیری از حملات حریم خصوصی کمک می‌کند.

درصورتی‌که در مورد سوال: چگونه خانه هوشمند بسازیم هنوز به پاسخ درست نرسیده‌اید، می‌توانید در این مورد مقالات ما را مطالعه نموده یا اطلاعات بیشتر را از تیم پشتیبانی فنی خانه هوشمند کارن دریافت کنید. ما مجری طرح پروژه‌های بزرگ خانه، اداره، محل کار، مدرسه و … به‌صورت هوشمند و با بهره‌گیری از پلتفرم‌های روز هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *