اعلام حریق

سیستم های اعلام حریق متعارف چیست؟

سیستم های اعلام حریق متعارف چیست؟⭐[انواع+مشخصات بهترین ها]

آتش سوزی یکی از حوادث بسیار تلخ است که امروزه با افزایش جمعیت به شدت در شهر ها و مراکز خرید افزایش یافته است. آتش سوزی اثرات جبران ناپذیری دارد و باعث میشود کل سرمایه شما دچار آتش سوزی شود. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و افزایش جمعیت شهر نشینی به شدت افزایش یافته است و مردم مجبور هستند در ساختمان ها زندگی کنند که باعث تراکم جمعیت در آن مکان میشود. شما فرض کنید مردم در یک مجتمع اپارتمانی زندگی میکنند که افراد زیادی را شامل میشود و اگر آن مکان دچار آتش سوزی شود جان خیلی از افراد در خطر است که امروزه برای این مکان ها سیستم اعلام حریق یا سیستم اعلام متعارف در نظر گرفته میشود. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا این سیستم را بهتر بشناسیم.

همان طور که اشاره کردیم امروزه در اپارتمان ها افراد زیادی زندگی میکنند و همچنین مراکز خرید تجاری هم هستند که مردم برای خرید به آنها مراجعه میکنند و اگر در این مکان ها آتش سوزی رخ دهد زندگی خیلی ها به خطر می افتد و دار و ندار صاحبان کسب وکار از بین میرود. برای اینکه با این تهدید مقابله شود خیلی کار ها میتوان انجام داد که یکی از کار های مهم و ضروری استفاده از سیستم اعلام حریق است.

سیستم اعلام حریق متعارف با استفاده از تجهیزات اعلام حریق مکانی که دچار آتش سوزی شده است را با استفاده از سنسور ها، دتکتور دود، دتکتور حرارتی، آژیر خطر و شستی اعلام حریق که عمل تشخیص دود را انجام میدهد نشان میدهند و ما را از آتش سوزی باخبر میکنند و آتش نشانان به سرعت میتوانند به محل حادثه مراجعه کنند. این سیستم اعلام حریق نام های مختلفی دارد که به نام های سیستم اعلام حریق متعارف،سیستم اعلام حریق کانونشنال، سیستم اعلام حریق convertional معروف است. این سیستم امروزه لازم است در هر ساختمانی چه اداری چه مراکز خرید و خانه نصب شوند و امنیت آن جا را به وجود بیاورد. به یاد داشته باشید انتخاب بهترین نوع سیستم اعلام حریق با توجه به ساختمان و محل  شما میتواند جلوی خسارات شدید را بگیرد و این یک نیاز واقعی است تا ساختمان را به این سیستم مجهز کنید. البته سیستم های پیشرفته در دنیا هم موجود هستند که آتش را شناسایی کرده و اعلام میکنند اما به دلیل هزینه های بالا پیشنهاد نمیشود و پیشنهاد ما استفاده از سیستم های اعلام حریق است. سیستم های اعلام حریق متعارف از تجهیزات گوناگونی ساخته میشوند که شامل پنل مرکزی،تجهیزات اعلام حریق، هشدار دهنده ها و باتری های پشتیبان کننده است.

سیستم های اعلام حریق متعارف چیست؟

سیستم اعلام حریق متعارف چگونه کار میکند؟

این سیستم ها از جریانات استفاده میکنند به طوری که جریان عبوری از مدار حائز اهمیت است. در حالت عادی و بدون مشکل جریان پایینی از دتکتور ها عبور میکند اما در آتش سوزی این جریان به شدت افزایش پیدا میکند و باعث میشود این سیستم ها شروع به فعالیت کنند که سنسور ها وظیفه اصلی را بر عهده دارند. لازم به ذکر است پنل مرکزی این سیستم ها و اعلام حریق به شبکه برق وصل هستند و اگر برق قطع شود این سیستم از کار می افتد که باید یک باتری پشتیبانی به آن تهیه شود تا در صورت قطع برق هم به کار خود ادامه دهد.

انواع سیستم اعلام حریق کانونشنال

با پیشرفت تکنولوژی  هر لحظه ممکن است سیستم های جدیدی به انواع این سیستم ها اضافه شود که در دنیا این سیستم جزء بهترین سیستم های اعلام حریق محسوب میشود. در ادامه به اشاره چند حالت مختلف از این سیستم اعلام حریق میپردازیم.

  • در حالت عادی جریان کمتری در مدار وجود دارد و سیستم در حالت کاملا نرمال است و چراغ های پنل کنترل به صورت رنگ سبز روشن هستند که نشان دهنده حالت عادی است.
  • حالت دوم این است که اگر برخی از تجهیزات سیستم دچار مشکل شود سیستم با خطا مواجه میشود و چراغ زرد روشن میشود که به معنی وجود ایراد در سیستم است که این ایراد میتواند از هر جای سیستم مثل سنسور ها باشد که لازم است کل سیستم در این حالت مورد ازمایش و تست قرار بگیرد تا از سلامتی آن اطمینان لازم را داشته باشیم.
  • در حالت سوم حالتی رخ میدهد که آتش سوزی رخ میدهد و در این زمان وظیفه سیستم اعلام حریق این است که فعال شود و چراغ به رنگ قرمز در می آید و وظیفه سیستم این است که اقدامات لازم را در سریع ترین زمان ممکن انجام دهد.
  • در حالت چهارم ممکن است سیستم دچار اتصال کوتاه شود و شروع به فعال شدن کند البته در این صورت چراغ سیستم به رنگ زرد تغییر پیدا میکند که شما را از اتصال به وجود آمده خبردار میکند.

اجزای سیستم اعلام حریق convertional

این سیستم های اعلام حریق همان طور که اشاره شد تجهیزات مختلفی دارند که در کنار هم قرار گرفتن آنها یک سیستم اعلام حریق تشکیل میشود که در ادامه به معرفی این تجهیزات میپردازیم:

  • پنل اعلام حریق
  • شستی
  • فلاشر
  • انواع دتکتور های دودی، دتکتور های لیزری،دتکتور نمونه گیری هوا، دتکتور های شعله ای، دتکتور های حرارتی، دتکتور های گازی
  • آژیر

دتکتور دودی

این نوع از دتکتور ها به دود حساس هستند و در صورت بروز آتش سوزی دود را شناسایی کرده و فعال میشوند نکته قابل توجه این است که این نوع از دتکتور ها در سقف نصب میشوند و اگر در جای مناسبی مانند آشپزخانه نصب شوند بهترین عملکرد را میتواندد داشته باشند.

دتکتور های لیزری

این دتکتور ها هم جزو بهترین تشخیص دهنده های دود هستند درحالی که اگر محل شما و فضای شما بیشتر باشد بهتر است از این دتکتور ها استفاده شود. نحوه کار این سیستم این است که یک قسمت فرستنده لیزر دارد که اشعه هایی به سمت گیرنده دتکتور ارسال میکند که این دو قسمت در دو قسمت سالن یا سوله بزرگ نصب میشوند و هنگامی که دود ایجاد شود ارتباط این لیزر ها با یکدیگر قطع میشود که باعث میشود سیستم اعلام حریق فعال شود.

دتکتور های نمونه گیری هوا

این نوع از دتکتور ها ذرات تشکیل دهنده هوای اطراف دتکتور را مورد برسی قرار میدهد و در صورت مشاهده ذرات دود سریعا توسط کابل هایی که به پنل وصل هستند به آنها اطلاع میدهد که سیستم بلافاصله فعال میشود.

آژیر سیستم اعلام حریق

این نوع از تجهیزات وقتی سیستم فعال میشود این آژیر ها به صدا در می آیند و صدای نسبتا بلندی را تولید میکنند تا همه از آتش سوزی به وجود آمده مطلع شوند و اقدامات لازم را انجام دهند.

سیستم های اعلام حریق متعارف چیست؟

نحوه عملکرد این سیستم

سیستم های حریق به این شکل هستند که در یک طرف حسگر های حرارتی مانند دتکتود دودی و…. قرار دارند و در آن سوی دیگر هم کنترل پنل قرار گرفته است. در زمان آتش سوزی این دتکتور ها متوجه دود میشوند و پیامی به کنترل پنل ازطریق سیم های نسوز که به کنتل پنل وصل هستند ارسال میکنند.

کنترل پنل بعد از دریافت پیام از سوی حسگر مطابق دستوراتی که دارد به آژیر و یا فلاشر دستور اعلام خطر را صادر میکند که موجب میشود آژیر روشن شود در صدای آن در ساختمان به گوش برسد و ساکنین را از آتش سوزی به وجود آمده مطلع میکند. البته با نگاه کردن به کنترل پنل میتوان تشخیص داد کدام قسمت دچار آتش سوزی شده است.

مزایای سیستم ها اعلام حریق متعارف

این سیستم همان طور که اشاره کردیم از چند جهت دارای مزیت های زیادی است که مشتریان را به سمت خود میکشد. یکی از مزیت های بزرگ آن مقرون به صرفه بودن آن است درحالی که سیستم های آدرس پذیر در بازار نسبت به این سیستم ها بسیار گران هستند. دومین مزیت این سیستم این است که میتوان در جاهای خیلی کوچک نیز  از آن استفاده کرد و هیچ محدودیتی ندارد و شما میتوانید از آن در مغازه کوچک خود نیز استفاده کنید.

از مزیت های مهم دیگر این سیستم ساده بودن فرایند آن است و همه میتوانند از آن استفاده کنند به این روش که وقتی حسگر را دود را تشخیص داده و سیستم روشن میشود با نگاه  کردن به کنترل پنل متوجه میشوید که آتش سوزی دقیقا در کدام ناحیه رخ داده است.

معایب این سیستم ها

هر سیستمی در کنار مزیت ها معایبی هم دارد که میخواهیم به تعدادی از این معایب ها اشاره کنیم.

یکی از معایبی که این سیستم ها دارد و شاید در محیط های کوچک مانند مغازه اصلا حس نشود این است که توانایی تشخیص دقیق محل آتش سوزی را ندارد و فقط منتطه آتش سوزی را نشان میدهد و این موضوع در مکان های بزرگ مانند بیمارستان ها و مراکز خرید تجاری و سالن های بزرگ یک عیب محسوب میشود چرا که در این مکان ها شناسایی محل دقیق آتش سوزی میتواند کمک بسیاری به ما کند.

سیستم های اعلام حریق متعارف چیست؟

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم مزایا و معایب سیستم های اعلام حریق کانونشنال یا به اصطلاح سیستم های اعلام حریق متعارف را برای شما عزیزان بیان کنیم و همچنین به دلیل مزایای زیاد این سیستم و مقرون بودن این خرید آن را پیشنهاد میکنیم که برای مشاوره و خرید میتوانید از مشاوران ما راهنمایی های لازم را بگیرید و از سایت ها بهتری انواع این سیستم اعلام حریق covertional را خریداری کنید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *