اعلام حریق

 اعلام حریق یا اعلان حریق؟ کدام درست است؟

 اعلام حریق یا اعلان حریق؟ کدام درست است؟

سیستم اعلام حریق درست است یا سیستم اعلان حریق؟ ما در این مقاله قصد داریم تا به املای درست این کلمه پرداخته و انواع آن را نام ببریم. همچنین قصد داریم تا ضمن بررسی تاریخچه سیستم اعلان حریق، کاربردها و ویژگی­های آن را نیز بیان کنیم. با ما همراه باشید تا هر آنچه نیاز دارید را درباره سیستم اعلان حریق بیاموزید.

 اعلام حریق یا اعلان حریق؟ کدام درست است؟

 اعلام حریق یا اعلان حریق؟ کدام درست است؟

 

سیستم اعلام حریق یا اعلان حریق؟

این دو کلمه هر دو صحیح هستند، فقط باید در جای درست به کار گرفته شوند؛ اما برای اینکه بفهمیم سیستم اعلام حریق یا سیستم اعلان حریق هر یک چه زمانی صحیح­تر هستند، باید معنی کلمات اعلام و اعلان را بررسی کنیم:

  • کلمه اعلام: کلمه اعلام در لغت­نامه دهخدا به معنی هشداردادن و یا آگاه کردن است.
  • کلمه اعلان: کلمه اعلان در لغت­نامه دهخدا به معنی ظاهرکردن و آشکارکردن است.

سیستم اعلان حریق:

در تجهیزاتی از قبیل آشکارسازها از این اصطلاح استفاده می­شود. از تجهیزات سیستم اعلان حریق می­توان آشکارساز دود اعلان حریق، شستی اعلان حریق، کنترل پنل اعلان حریق و دیگر موارد را نام برد.

سیستم اعلام حریق:

 در تجهیزاتی مثل فلاشرها و آژیرها از این اصطلاح استفاده می‌شود. از تجهیزات سیستم اعلام حریق می­توان به فلاشر اعلام حریق و آژیر اعلام حریق اشاره کرد.‌ سیستم اعلام حریق، همانطور که می­توان از نامش فهمید، سیستمی است که برای آگاه‌ کردن به موقع افراد بلافاصله پس از تشخیص حریق نصب شده و به کار برده می­شود.

در سال­های اخیر تا به حال، تمامی مجتمع­های تجاری و مسکونی، همچنین برج­ها موظف شده­اند تا سیستم اعلام حریق را نصب کنند. در واقع، ساختمان­های بزرگی که سیستم اعلام حریق نداشته باشند، نمی­توانند جواز پایان کار را دریافت کنند. دلیل این همه قوانین سخت­گیرانه، پیشگیری و محافظت از سرمایه و جان انسان­هاست.

سیستم اعلام حریق این توانایی را دارد که پیش از گسترده­شدن آتش­سوزی در ساختمان، اقدام به اطلاع‌رسانی کرده و از صدمه رسیدن به افراد مجتمع جلوگیری کند. پخش صدای این سیستم باعث می­شود تا افراد به موقع از ساختمان خارج شده و جان خود و دیگران را نجات دهند. همچنین می­توان پس از شنیدن صدای سیستم، به موقع با آتش­نشانی تماس گرفت.

سیستم اعلام حریق یا اعلان حریق؟

سیستم اعلام حریق یا اعلان حریق؟

تاریخچه سیستم اعلام حریق

به صدا درآوردن زنگ­های کلیسا، سوت بخار کارخانجات، زنگ دستی و فریادزدن، همگی در گذشته از راه­های اعلام حریق به صورت سنتی بوده است. اما سال­ها بعد انسان دریافت که واکنش سریع به آتش­سوزی از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین دلیل، ظهور تلگراف و پس از آن ساخته شدن سیستم‌های اعلام حریق به اطلاع­رسانی در زمان آتش­سوزی کمک بسیار زیادی کردند.

انواع سیستم اعلام حریق

سیستم­های اعلام حریق به دو گروه دستی و اتوماتیک یا خودکار تقسیم می­شوند. برای انتخاب نوع سیستم اعلام حریق خود، ابتدا باید انواع این سیستم­ها را بشناسید تا راحت­تر تصمیم­گیری کنید.

  • سیستم اعلام حریق دستی: سیستم اعلام حریق دستی، باید به وسیله دست فعال شده و نیاز به فردی به عنوان اپراتور دارد تا بتواند آن را به صورت دستی فعال نماید. این مجموعه خودکار نیست؛ اما مجموعه­های خودکار نیز باید قابلیت تبدیل شدن به سیستم دستی را نیز داشته باشند.
  • سیستم اعلام حریق اتوماتیک یا خودکار: این سیستم­ها حسگرهایی دارند که به یک یا چند محصول حریق حساس بوده و بلافاصله پس از تشخیص حریق، به شکل خودکار خطر را اعلام می­کنند. خود این سیستم­ها به دو صورت در بازار وجود دارند: 1- سیستم اعلام حریق خودکار مرکزی و 2- سیستم اعلام حریق خودکار موضعی

همچنین سیستم­های اعلام حریق خودکار هوشمند دارای سه نوع تنوع هستند که آنها را نام برده و بررسی می‌کنیم:

سیستم اعلام حریق بی سیم یا wireless

این سیستم دارای تکنولوژی بدون سیم بوده و بیشترین استفاده را در بین خریداران دارد. این سیستم سیگنال­ها را با استفاده از ردیاب­ها با استفاده از فرکانس رادیویی به صفحه کنترل ارسال می­نماید. بیشترین استفاده از این نوع سیستم در مکان­هایی است که دسترسی به تمام نقاط آن وجود نداشته یا امکان سیم­کشی در آنها وجود ندارد.

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر یا addressable

این نوع سیستم، از تعدادی آشکارساز آتش تشکیل شده است که به یک صفحه کنترل مرکزی متصل شده­اند. در این نوع سیستم­ها هر دستگاه یک آدرس یا مکان مخصوصی دارد، تا بتواند، مکان آتش­سوزی شده را مشخص کند. نام دیگر این سیستم، سیستم اعلام حریق هوشمند هست.

سیستم اعلام حریق متعارف یا conventional

نوع دیگری از سیستم­های اعلام حریق، سیستم اعلام حریق متعارف است که مکان نقطه تماس دستی یا آشکارساز فعال را به وسیله یک ال ای دی مشخص می­نماید. در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر، مکان اعلام حریق به صورت یک پیام متنی نمایش داده می‌شود، که در سیستم اعلام حریق متعارف به این‌گونه نیست.

انواع سیستم اعلام حریق

انواع سیستم اعلام حریق

نتیجه گیری

همانطور که در متن بیان شد، هر دو کلمه سیستم اعلام حریق و اعلان حریق درست است، تنها باید جای درست استفاده از این کلمات را بدانید. اما به طور کلی، افراد بیشتر از اعلام حریق که عامیانه­تر است استفاده می­کنند. همچنین جهت استفاده و نصب این سیستم­ها باید انواع آنها را به خوبی بشناسید که در این مقاله آنها را بررسی کردیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *