دزدگیر

نحوه عملکرد سنسور دزدگیر منزل و اماکن

نحوه عملکرد سنسور دزدگیر منزل و اماکن

عملکرد سنسور دزدگیر منزل و اماکن

امروزه دزدگیر‌های بکار رفته در منازل و اماکن، برای تشخیص ورود‌های غیرمجاز، از انواع سنسور استفاده می‌کنند. ممکن است بپرسید که سنسور چیست و چگونه عمل می‌کند؟ سنسور، یکی از مهم‌ترین بخش‌های یک دزدگیر است که انواع مختلفی دارد. معمولاً این سنسور‌ها، می‌توانند به روش‌های مختلفی، ورود افراد یا حیوانات را تشخیص دهند. میزان حساسیت این سنسور‌ها، قابل تنظیم است؛ از این رو می‌توانید تعداد آژیر‌های خطا را کاهش دهید. اگر می‌خواهید با انواع سنسور‌ها و همچنین با نحوه عملکرد سنسور دزدگیر منزل و اماکن آشنا شوید، توصیه می‌کنیم تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

نحوه عملکرد چشمی دزدگیر

سنسور دزدگیر چیست و چگونه کار می کند؟

دزدگیر منزل و اماکن عمومی، از انواع سنسور‌ها استفاده می‌کند. مهم­ترین نوع سنسور به کار رفته در دزدگیر‌ها، سنسور مادون قرمز یا همان چشمی‌های حرکتی است. این نوع سنسور، ورود افراد مختلف را، از طریق شناسایی گرما بدن یا انرژی مادون قرمز، تشخیص می‌دهد. در واقع محوطه پوششی سنسور‌های حرکتی، به عنوان یک شبکه در نظر گرفته می‌شود. زمانی که یک جسم با میزان گرمای بیش از حدی، در مقابل این محوطه قرار می‌گیرد یا حرکت می‌کند، سنسور، متوجه ورود افراد می‌شود و گزارش آن را، برای کنترل پنل ارسال می­کند. در نهایت آژیر خطر به صدا در آمده و صاحب خانه خبردار حواهد شد.

اجزای تشکیل دهنده دزدگیر

معمولاً افراد برای حفاظت از وسایل یا مدارک مهم خود در منزل یا محل کار، سعی می‌کنند از روش‌های مختلفی استفاده کنند. نصب دزدگیر، یکی از رایج‌ترین روش‌های امنیتی است که می‌تواند از ورود افراد ناشناس در منزل یا اماکن دیگر، جلوگیری کند. یک دزدگیر، از اجزای مختلفی تشکیل شده است که مهم‌ترین آن­ها عبارتند از:

  • کنترل پنل
  • سیستم هشدار دهنده
  • سیستم تلفن‌کننده
  • منبع تغذیه
  • و…

هر کدام از این اجزا، وظایف خود را با هماهنگی کامل، در کنار هم انجام می‌دهند و از خانه یا محل کار شما در برابر هرگونه سوء استفاده محافظت می‌کنند.

علاوه بر این موارد، یک دزدگیر، مجهز به تعداد زیادی سنسور است که از معروف و کاربردی‌ترین آن، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • سنسور‌های حرکتی
  • سنسور شکستگی شیشه
  • سنسور درب و پنجره
  • سنسور تشخیص دود

دقت داشته باشید که وجود همه این سنسور‌ها در دزدگیر منزل و اماکن ضروری است.

سنسورهای دزدگیر خانه چه بخش هایی دارند؟

وظیفه سنسور دزدگیر منزل چیست؟

تشخیص هرگونه ورود به داخل منزل، توسط چشمی یا سنسور صورت می‌گیرد. علت نامگذاری این قطعه، شباهت زیاد آن به چشم است. چرا که سنسور یا چشمی می‌تواند، سیگنال‌های مختلفی را از اجسام دریافت کند و به کنترل پنل، که نقش مغز انسان را دارد ارسال نماید. در نهایت با دستور مغز، می‌تواند اجسام یا افراد را ببیند.

این فرایند در دزدگیر منزل‌ها، بسیار دقیق‌تر و حساس‌تر از چشم انسان صورت می‌گیرد. به همین دلیل است که اماکن عمومی یا خصوصی، برای حفاظت از مدارک یا وسایل خود در برابر سرقت یا هرگونه حوادث احتمالی، از دزدگیر استفاده می‌کنند.

نحوه عملکرد سنسور حرکتی دزدگیر منزل

سنسور حرکتی یا مادون قرمز، یکی از رایج‌ترین انواع سنسور‌های دزدگیر منزل و اماکن است. این نوع چشمی، مناسب محیط‌های کوچک و خلوت است و معمولاً روی دیوار خانه نصب می‌شود. سنسور حرکتی می‌تواند حضور افراد مختلف را از طریق گرما بدن آن‌ها تشخیص دهد و گزارش آن را به صاحب خانه اعلام کند.

بررسی نحوه عملکرد دزدگیرها

نحوه عملکرد سنسور فراصوت ultrasound

سنسور ultrasound، یکی از انواع دیگر سنسور‌ دزدگیر اماکن یا منزل است که عملکرد بسیار خوبی دارد. این سنسور، می‌تواند ضعیف‌ترین و کوچک­ترین صوت‌های اطراف تشخیص دهد و از ورود غیر مجاز افراد به داخل منزل یا محل کار شما جلوگیری کند. به طور کلی نحوه عملکرد این نوع سنسور، به این صورت که از طریق انتشار امواج و دریافت بازتاب، وجود جسم یا فرد را تشخیص می‌دهد و به سرعت اعلام خطر می‌کند.

در واقع زمانی که فرد غریبه‌ای بخواهد بی‌اجازه وارد منزل یا محل کار شما شود، با ایجاد کوچک‌ترین صدا، این سنسور را متوجه خواهد ساخت. در این لحظه، سنسور فراصوت، بلافاصله با ارسال گزارش به کنترل پنل دزدگیر، صاحب ملک را آگاه خواهد کرد.

روش کار سنسور مایکروویو دزدگیر

سنسور مایکروویو، یکی از سنسور‌های کاربردی دزدگیر اماکن و منزل است. این سنسور، کارخود را از طریق انتشار امواج مایکروویو و دریافت بازتاب آن‌ها از اجسام، انجام می‌دهند. در واقع این سنسور زمانی که متوجه تغییراتی در پرتو‌های دریافتی می­شود، اعلام خطر می‌کند و آژیر را به صدا در می­آورد. از این سنسور می‌توانید در فضا‌های بزرگتر و وسیع‌تر استفاده کنید؛ چرا که این سنسور می‌تواند پالس‌های با شعاع‌های بسیار بزرگتری را ارسال کند.

نحوه عملکرد سنسور وزنی

سنسور وزنی دزدگیر اماکن، در صورتی که کوچک‌ترین حرکت را احساس کند، اعلام خطر می‌کند. این سنسور، حساسیت بالایی نسبت به وزن و گرما دارد. در واقع سنسور وزنی، متوجه هر نوع حرکتی از جمله حرکت انسان، حیوانات خانگی و حیوان مزاحم می‌شود.

سنسور وزنی دزدگیر منزل و اماکن، این قابلیت را دارد که وجود انسان و حیوانات را بر اساس وزن و حجم آن‌ها شناسایی کند؛ با توجه به این موضوع، می‌توان از آن در فضای‌ها باز استفاده کرد. نحوه عملکرد سنسور وزنی دزدگیر، به این صورت است که زمانی که یک حرکت کوچک در محیط انجام شود، سنسور می‌تواند سیگنال آن را دریافت کند و پس از آنالیز آن، صاحب خانه را مطلع بسازد.

سنسور وزنی، از دو سنسور مادون قرمز و سنسور حرکتی تشکیل شده است. سنسور مادون قرمز، گرما جاندار، و سنسور دیگر، حرکت جاندار را تشخیص خواهد داد. به طور کلی، سنسور وزنی، از امنیت بالایی برخوردار است و می‌تواند امنیت اموال شما را به خوبی حفظ کند.

انواع سنسور‌های دزدگیر اماکن

نحوه عملکرد سنسور‌های مختلف دزدگیر‌های منزل و اماکن، با یکدیگر متفاوت است. در واقع هر کدام مکانیسم و متد خاص خود را دارند و عملکرد خاصی را از خود نشان می‌دهند. به همین دلیل بهتر است با انواع آن‌ها آشنا شوید تا هنگام انتخاب و خرید دزدگیر منزل و اماکن، دچار سردرگمی نشوید. پس اگر می‌خواهید یک دزد گیر قدرتمند و کاربردی را برای منزل یا محل کار خود داشته باشید، توصیه می‌کنیم قبل از هر اقدامی، با انواع و کاربرد هرکدام آشنا شوید.

بررسی انواع سنسورها

سنسور دزدگیر حساس به نور

سنسور دزدگیر حساس به نور، کار خود را بر اساس میزان نور دریافتی انجام می‌دهد. همانطور که از نام آن پیدا است، این سنسور به نور حساس است. سنسور حساس به نور، معمولاً نور را از اجسام یا افراد دریافت می‌کند. زمانی که میزان نور دریافتی تغییر کند یا غیر طبیعی باشد، سنسور بلافاصله اعلام خطر می‌کند و به صاحب خانه هشدار می‌دهد. این نوع سنسورها، دارای دو نوع فعال در شب و فعال در روز هستند؛ در نتیجه می‌توانید با توجه به نیاز خود یکی از آن‌ها را انتخاب و خریداری کنید.

سنسور دزدگیر حساس به دما

سنسور حساس به دما، نوع دیگری از سنسور‌های دزدگیر منازل و اماکن است. این سنسور، تشخیص ورود افراد را از طریق احساس تغییر دما، انجام می‌دهد. در واقع با ورود فردی، متوجه تغییر دما معمولی شده و به سرعت گزارش آن را به کنترل پنل ارسال می‌کند. این گزارش مورد بررسی قرار گرفته و در صورت غیر طبیعی بودن، آژیر به صدا در خواهد آمد.

سنسور حساس به دما، نسبت به سایر سنسور‌ها، حساس و پیشرفته‌تر است؛ به همین دلیل هزینه آن کمی بیشتر از بقیه سنسور‌ها خواهد بود. لازم به ذکر است که این سنسور تنها متوجه حضور جاندار، در محل می‌شود و نمی‌تواند نوع جاندار را تشخیص دهد.

سنسور‌های دید در شب

همانطور که می‌دانید، اکثر سرقت‌ها در شب هنگام صورت می‌گیرد؛ به همین دلیل سنسور دیگری طراحی شده است که برای تشخیص ورود افراد در شب و تاریکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. تکنولوژی به کار رفته در سنسور دید در شب، بسیار پیشرفته است و می‌تواند ورود انسان یا هر حیوان دیگری را، به طور واضح تشخیص دهد. معمولاً از سنسور دید در شب، در اماکن عمومی و نظامی مانند پادگان‌ها استفاده می‌کنند. این سنسور کاربرد زیادی دارد و می‌تواند گزینه خوبی برای حفظ امنیت باشد.

سنسور‌های حساس به ابعاد فیزیکی

نوع دیگری از سنسور‌های امنیتی، سنسور حساس به ابعاد فیزیکی است. سنسور حساس به ابعاد فیزیکی، تمام تصاویر را به صورت لحظه‌ای مورد بررسی قرار می‌دهد. زمانی که متوجه کوچک­ترین تغییر در اجسام مختلف شود، یک هشدار به کنترل پنل ارسال می‌کند. سپس پیام ارسال شده بررسی شده و اقدامات لازم صورت می‌گیرد. این سنسور از حساسیت و قدرت بالایی برخوردار است، و مانند چشم حشرات عمل می‌کند.

سخن پایانی

سنسور دزدگیر منزل و اماکن، اهمیت زیادی در حفظ امنیت وسایل و مدارک شما دارد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی، سنسور‌های جدید و قدرتمندی ساخته شده است که می‌تواند، امنیت شما را حفظ کند. در این مطلب سعی کردیم انواع سنسور‌های دزدگیر و نحوه عملکرد آن را معرفی کنیم. ‌امیدواریم با مطالعه این مقاله، به پاسخ سؤالات خود رسیده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *