درآمد هوشمند سازی ساختمان چقدر است؟
این روزها با افزایش سطح رفاه مردم، شاهد تغییرات چشمگیر و پیشرفت های روزافزونی در زمینه ساختمان سازی و معماری ساختمان ها هستیم. یکی از مشاغلی که پیش بینی می شود تاثیرات شگفت انگیزی در این حوزه از خود بر جای بگذارد، به طور قطع هوشمند سازی ساختمان خواهد بود.
پیشنهاد شگفت انگیز! خدمات هوشمندسازی ساختمان فقط برای امروز!
تماس بگیرید …..02126808852
به صورت کلی، هوشمند سازی ساختمان در ارتباط با سلسله مراتبی است که موجب افزایش سطح ایمنی ساختمان، کاهش مصرف انرژی، جلوگیری از هدر رفت انرژی و بالا بردن قابلیت های هوشمند و خودکار ساختمان می شود. هوشمند سازی ساختمان به صورت قابل توجهی باعث افزایش سطح کیفیت زندگی و راحتی خواهد شد. به همین علت با افزایش پیشرفت های عرصه تکنولوژی، تقاضا برای هوشمند سازی ساختمان نیز از سوی مردم بیشتر و بیشتر می شود. بنابراین این رشته، یکی از پردرآمدترین مشاغل مربوط به ساختمان در آینده ای نزدیک خواهد بود.
بازار کار هوشمند سازی ساختمان در ایران و جهان
هوشمند سازی ساختمان در راستای اهدافی همچون لوکس سازی ساختمان، افزایش سطح رفاه ساکنین و افزایش سطح امنیت خانه و ساختمان برای اولین بار مطرح شد و طبق پیش بینی ها، با استقبال به شدت زیادی نیز همراه شد. در گذشته امکانات رفاهی که به موجب شغل هوشمند سازی ساختمان روی کار آمده بود، فقط از سوی قشر مرفه جامعه مورد پذیرش قرار می گرفت؛ اما با گذشت زمان، سازمان ها متوجه اهمیت این امکانات شدند. به این ترتیب، به تدریج برخی از این امکانات تبدیل به جزئی جدا نشدنی از روزمرگی مردم شدند.
امروزه به دلیل رشد تکنولوژی و نفوذ بیشتر آن روی سبک زندگی مردم، افراد بسیار بیشتری به هوشمند سازی ساختمان های خود علاقه نشان می دهند. در واقع هوشمند سازی ساختمان می تواند به شما کمک کند تا خانه خود را کنترل کنید؛ حتی در زمانی که در خانه حضور ندارید. برای مثال می توانید پیش از حضور خود در خانه، فضای خانه تان را گرم یا خنک کنید یا به سیستم دستور آبیاری گیاهان داخل خانه را بدهید.
با تمامی این توصیفات متوجه می شویم که شغل هوشمند سازی ساختمان، نیاز به مهارت و دقت بالایی دارد. افرادی که در زمینه هوشمند سازی ساختمان فعالیت دارند، می بایست به مهارت های متنوع و وسیعی از جمله:
- برقکاری ساختمان
- پروتکل های استاندارد هوشمند سازی از قیبل Zwave,can-bus,S-bus,KNX
- نصب تجهیزات هوشمند سازی ساختمان
- روش های هوشمند سازی ساختمان
- نرم افزار ETS
- برنامه نویسی
- برنامه ریزی و یکپارچه سازی خانه هوشمند
- مانیتورینگ خانه هوشمند از طریق موبایل
مسلط باشند تا بتوانند به خوبی سیستمی هوشمند را برای تنظیم وضعیت ساختمان در نظر بگیرند.
هوشمند سازی ساختمان چیست؟
تکنولوژی Building Management System یا به اختصار BMS یا همان هوشمند سازی ساختمان، شامل مجموعه ای از نرم افزارها و سخت افزارها است که به صورت کلی به منظور مانیتورنگ و کنترل کامل و هماهنگ بخش ها و سیستم های مورد اهمیت ساختمان مانند سیستم روشنایی، گرمایشی و سرمایشی و غیره طراحی و ساخته می شود. وظیفه اصلی این سیستم تنظیم عملکرد این تجهیزات و اعمال فرمان های متناسب با طراحی برنامه ریزی شده هر کدام از سیستم ها به آن ها است.
از اهداف اصلی ساخت و پردازش این سیستم، کاهش مصرف انرژی و ایجاد تدابیر لازم برای جلوگیری از هدر رفت انرژی توسط سیستم های مختلف داخل ساختمان است. بنابراین این سیستم به مقدار بسیار چشمگیری به حفظ محیط زیست کمک می کند. به همین علت در چند سال اخیر، طرفداران بیشتری نیز برای خود پیدا کرده است.
طراحی این سیستم به گونه ای است که تمامی اعمال سیستماتیک اعم از روشنایی، باز و بسته شدن درب ها، آبیاری گیاهان، دمای ساختمان، سیستم های تهویه مطبوع، پرده ها، کرکره ها، پنجره ها و سیستم های صوتی و تصویری را به صورت کامل تحت کنترل درآورد و طبق برنامه ریزی دلخواه کاربر و بدون حضور و دخالت مستقیم او، فعالیت های مربوطه را به انجام برساند.
بررسی درآمد هوشمند سازی ساختمان
در قدم اول، نیاز است که حتماً به مهارت های لازم برای این شغل دست پیدا کنید. به دلیل اهمیت این شغل، میزان مهارت افراد برای طراحی و برنامه نویسی این سیستم ها بشدت مورد اهمیت واقع می شود و تاثیر زیادی بر میزان درآمد شما از این شغل خواهد گذاشت. بنابراین باید برای موفقیت هر چه بیشتر در این شغل، به تمامی مهارت ها مسلط و استاد شوید.
از آن جایی که این شغل نیز جزو مشاغل فنی به حساب می آید، هر چقدر فرد مهارت و تخصص بیشتری در این زمینه داشته باشد، درآمد آن نیز بیشتر خواهد شد. البته نباید فراموش کرد که این شغل، ارتباطی تنگاتنگ با ساختمان و مشاغل مربوط به آن دارد. بنابراین باید به نحوی برای مثال با ارائه رزومه و کارهای خود، مشتری را ترغیب به همکاری با خودتان کنید. با این کار حتی می توانید با یک شرکت ساختمان سازی قرارداد ببندید و به صورت اختصاصی، هوشمند سازی ساختمان را انجام دهید.
یکی از راحت ترین و البته موثرترین روش ها برای درآمدزایی، تبلیغات کارهایتان خواهد بود. حتی می توانید با ساختمان سازها و مهندسان اطرافتان گفتگو کنید و با آن ها همکاری خود را آغاز کنید. اگر بتوانید نام کسب و کارتان را در میان رقبا جا بیندازید، می توانید به خوبی درآمدی بالا برای خود داشته باشید. هر چقدر کار شما حرفه ای تر باشد، درآمد بسیار بیشتری خواهید داشت.
سرمایه اولیه برای شغل هوشمند سازی ساختمان
سرمایه اولیه برای شروع این کار، اغلب به بخش آموزش و کسب مهارت اختصاص داده می شود. بنابراین اولین هزینه در شروع این کار مربوط به بخش یادگیری خواهد بود. از آن جایی که قیمت ها در حال تغییر است و این شغل نیز به فردی با مهارت های بسیار گسترده نیاز دارد، نمی توان قیمتی کلی را مطرح کرد. چرا که فرد باید در مهارت های مختلفی تخصص پیدا کند، اما به طور میانگین می بایست برای شروع کار خود ۵ تا ۲۰ میلیون تومان سرمایه داشته باشید.
در حین گذراندن دوره آموزش خانه هوشمند که معمولاً با کار کردن در کنار استاد کار همراه است، می توانید مبلغی را در همین حین پس انداز کنید. بعد از این مرحله نیاز است که وسیله ها و ابزار مورد نیاز برای این شغل را تهیه کنید. برای این بخش بهتر است حدود ۱۰ الی ۱۵ میلیون به صورت پیش فرض ذخیره داشته باشید.
در صورتی که تمایل دارید برای کار خود مکانی ثابت داشته باشید، از سرمایه خود باید مبلغی برای هزینه اجاره و رهن و متناسب با آنچه که دلخواهتان است، تخصیص دهید. طبیعتاً مقدار سرمایه برای این مورد نیز با توجه متراژ و موقعیت مکان آن داخل هر شهر، تفاوت خواهد داشت. البته در این باره می توانید صرفه جویی اعمال کنید، چرا که این شغل نیاز به مکانی ثابت ندارد. اگر مشتاق شروع هر چه زودتر این کار هستید، می توانید پس از یادگیری مهارت های لازم، با ثبت نام در سایت ها و برنامه های مختلف به خدمات دهی به مشتریان بپردازید.
چگونگی ورود به بازار کار هوشمند سازی ساختمان
در بخش های قبلی اشاره کردیم که برای ورود به این شغل و داشتن یک بازار کار مناسب و درآمدزا، نیاز است که حتماً مهارت کافی در رشته های مختلف فنی مربوط به ساختمان و همچنین برنامه نویسی داشته باشید. موفقیت در این شغل، از آن جایی که تکنولوژی همواره در حال پیشرفت است و هیچگاه متوقف نخواهد شد، در گروی بروز بودن و داشتن مهارت و دانش کافی برای ارتقا قابلیت ها است. به این ترتیب با داشتن مهارت های لازم می توانید موفقیت خود را در این رشته تضمین کنید.
خوشبختانه با استقبال بسیار خوب مردم از این تکنولوژی و شغل، کلاس های آموزشی بسیاری برای یادگیری BMS برگزار شده است. این کلاس ها به صورت اختصاصی به بیان مفاهیم و نکات لازم و کلیدی در این کسب و کار خواهند پرداخت و چگونگی ارتقا کسب و کارتان را علی الخصوص در مورد تکنولوژی های جدیدتر و نحوه برخورد با مشتریان، به افراد یاد خواهند داد.
نکته ای که در بحث هوشمند سازی ساختمان و بازار کار آن باید مد نظر داشته باشید، این است که علاوه بر آموختن مهارت به صورت تئوری، باید به خوبی در اجرای آن مهارت ها نیز تخصص یابید. به این منظور شما باید تجربه ای در کنار افراد متخصص در این حرفه نیز داشته باشید تا به حد کافی به آن ها مسلط شوید.
اهداف و مزایای هوشمند سازی ساختمان
اغلب شرکت های ساختمان سازی و همچنین مالکان ساختمان ها، اهدافی را در جهت هوشمند کردن ساختمان خود در نظر دارند. این اهداف فقط به تنظیم روشنایی خانه و آبیاری گل ها ختم نمی شود، بلکه آن ها به دنبال ارتقا کیفیت حداکثری ساختمان خود هستند و به عبارتی یک خانه هوشمند کامل را در برنامه های خود دارند. برخی از این اهداف عبارتند از:
- افزایش ایمنی
- استفاده بهینه از تجهیزات و افزایش عمر مفید آن ها
- کاهش مصرف انرژی و صرفه جویی در مصرف انرژی و بهینه سازی آن ها
- امکان دهی به کاربر برای کنترل خانه به صورت آنلاین و غیر مستقیم
- ارائه سیستم کنترلی با قابلیت برنامه ریزی زمانی عملکرد
- ایجاد محیطی مطلوب برای افراد حاضر در ساختمان
- عدم نیاز به پیمانکار دائمی برای ساختمان
- امکان گرفتن گزارش های آماری از تمامی تجهیزات و عملکرد آن ها به منظور بهینه سازی مصرف و عملکرد
همانطور که مشاهده کردید، هوشمند سازی ساختمان تنها به موارد ظاهری ختم نمی شود، بلکه با مانیتورینگ و کنترل کردن اوضاع تجهیزات و عملکرد سیستم های مختلف، از استهلاک زودهنگام آن ها جلوگیری می کند.
یکی از مهم ترین اهداف مورد نظر در این تکنولوژی، افزایش ایمنی ساختمان است. در شرایط بحرانی و خطر، سیستم می تواند با ارسال پیام هشدار، بسرعت افراد را از وجود مشکل با خبر کند. به این ترتیب، سریعاً اوضاع به حالت نرمال بر خواهد گشت و خطر خیلی زود کنترل خواهد شد. با جلوگیری از وقوع حادثه، هم هزینه ها کاهش خواهد یافت و هم اثرات جانبی آن متوقف خواهد شد.
سیستم های ایمنی طراحی شده برای ساختمان ها، شامل تعداد زیادی دوربین در بخش های مهم خانه و ساختمان می شود که به کاربر اجازه رویت و کنترل خانه و افرادی که از آن خارج یا به آن وارد می شوند را می دهد.
تجهیزات هوشمند سازی ساختمان
تجهیزات خانه هوشمند، عمدتاً از کشورهای اروپایی یا کشور چین به ایران صادر می شوند. تجهیزات مورد نظر برای هوشمند سازی ساختمان ها عبارتند از هسته مرکزی، رله ها، انواع سنسورها، پنل های دیواری و ترموستات.
هسته مرکزی در این بین، مسئول ارتباط برقرار کردن با سایر تجهیزات و سیستم ها برای انتقال پیام و فرمان ها است تا دستورات انجام بگیرند. رله ها یکی از اجزایی هستند که روی جریان برق ساختمان ها اثر گذارند. بنابراین از آن ها برای کنترل جریان برق استفاده می شود.
همانطور که گفتیم، سنسورها انواع مختلفی دارند. سنسورهایی که در هوشمند سازی ساختمان به کار می رود شامل سنسور حرکتی، سنسور رطوبت، اکسس کنترل، سنسور دما برای تعیین درجه حرارت، مگنت برای تشخیص باز و بسته بودن در، ارسال کننده امواج مادون قرمز و رادیویی برای کنترل تلویزیون و درب پارکینگ، نشت آب و تشخیص گاز هستند. رایج ترین نوع سنسورها، سنسورهای گاز و دما هستند که معمولا به سیستم های اعلام حریق شهرت دارند. هر یک از این سنسورها نیز به اشکال مختلفی سیگنال های خود را به هسته مرکزی ارسال می کنند.
پنل های دیواری معمولا برای کنترل تجهیزات روشنایی و گرمایی و سرمایشی و همچنین تهویه مطبوع کاربرد دارند و در ساختمان های هوشمند به کار می روند. یکی از موثرترین تجهیزاتی که به کاهش مصرف انرژی کمک می کند، ترموستات ها هستند.
هوشمند سازی ساختمان شامل چه مواردی می شود؟
مسلماً با پیشرفت تکنولوژی، شاهد تغییرات بیشتری در موارد هوشمند سازی ساختمان ها و خانه هوشمند خواهیم بود. اما در حال حاضر و در کشورمان، هوشمند سازی ساختمان، امکانات زیر را برای کاربر به ارمغان خواهد آورد:
- کنترل هوشمند درب و کرکره
- کنترل هوشمند دزدگیر و اعلام حریق
- کنترل روشنایی
- کنترل وسایل الکتریکی
- کنترل تردد و سیستم آیفون تصویری
- کنترل هوشمند آبیاری فضای سبز و ویلا
آینده کار هوشمند سازی ساختمان
از آن جایی که امروزه توجه ساختمان سازهای زیادی به هوشمند سازی ساختمان ها جلب شده است، می توان آینده روشنی را برای این شغل در کشورهای در حال توسعه ای مانند ایران دید. سال های بسیاری است که ساختمان سازهای جهان برای جلب توجه و رضایت خریداران از این تکنولوژی استفاده می کنند. به بیانی بهتر، این تکنولوژی و شغل در کشورهای پیشرفته ای همچون آمریکا و سایر کشورهای اروپایی کاملا جا افتاده است و بازار کار مشخص و پردرآمدی را برای صاحبان این مشاغل به ارمغان آورده است.
در کشورمان نیز شاهد ساختمان های لوکسی هستیم که از این تکنولوژی بهره مند هستند و از آن جایی که اصلاحات زیادی در رابطه با افزایش ایمنی و رفاه ساختمان ها در قوانین ساختمان سازی در حال اجراست، این شغل نیز در آینده ای نزدیک تبدیل به یکی از پولسازترین مشاغل خواهد شد.
سخن پایانی
سیستم های هوشمند ساختمان ها، به صورت اختصاصی سعی در تامین رفاه و آسایش کاربران دارند و به همین دلیل همواره در حال تغییر هستند. وظیفه اصلی این سیستم ها، مدیریت و کنترل یک ساختمان با توجه به نحوه کاربری آن و استفاده از حداکثر پتانسیل آن ها بدون این که موجب استهلاک و هدر رفتن انرژی شوند، است. هوشمند سازی ساختمان ها موجب جلوگیری از خطرهای جبران ناپذیر ناشی از بی اطلاعی از جزییات تجهیزات، ارتقا سطح ایمنی و همچنین حفظ محیط زیست می شود. برای ورود به این حوزه، یادگیری دانش لازم و کسب مهارت های فنی الزامی است. شما می توانید کلیه آموزش های لازم در این حوزه را توسط مجموعه کارن که از مجرب ترین افراد در این زمینه بهره می برد، دریافت کنید.